Medestang Test – bedste til karper, stør, makrel osv.

At medefiske, fiskeri med agn og madding, er både spændende og enkelt på samme tid.

Det er både afslappende og nervepirrende, uanset om du jagter skrubber, karper eller ørreder.

I denne tekst har jeg anbefalet et par gode maddingestænger, karpestænger og surfstænger.

Du kan finde dem lige herunder.

Obs! De fleste af fiskestængerne sælges ikke i Danmark i øjeblikket (2023), men du kan finde andre gode medestænger hos Fiskegrej.dk, Lystfisk.dk.

Medestang – Bedst i Test

Daiwa Proteus Tele Float

 • 4.2 meter
 • Teleskop

Den første maddingestang på listen kommer fra Japan, nemlig Daiwa Proteus Tele Float. Den fås i en længde på 4,2 meter og er en teleskopstang, hvilket gør den nem at tage med på fisketuren. Den har en anbefalet kastevægt på 10-40 gram.

Denne stang er særligt udviklet til fiskeri efter skrubber, men er også egnet til alle typer medefiskeri, efter ørred i strømmen eller makrel i havnen.

Mitchell Tanager 2 Bolo Tele

 • 3-6 meter
 • Teleskop

En lang teleskopstang fra det amerikanske mærke Mitchell til en god pris. Dette er den længste medestang i testen. Den kan fås i længder på op til 6 meter, hvilket gør den super egnet til medefiskeri, hvor det ellers kan være svært at nå.

Den er egnet til fiskeri efter lette arter som ørred, aborre, rødding osv.

Abu Garcia Siesta Traveller

 • 3-4 meter
 • 3 delt

Sidste medestang på listen er denne lette og billige model fra Abu. Det er en rejsemodel, som fås i længder på 3-4 meter og kan foldes sammen til næsten ingenting.

Til en pris på bare 200 kr. er den også i den billige ende, selvom du kan få endnu billigere medestænger (fra omkring 100 kr.).

Karpestang – bedst i test

Disse stænger er almindelige spinnestænger, ofte brugt med baitcaster multihjul og er egnede til fiskeri efter karper og andre større medefisk.

Daiwa Ninja Feeder

 • 10-12 fod
 • 40-60 gram kastevægt

Daiwa Ninja er et godt kendt navn blandt fiskestænger i kategorien “meget for pengene”, og efter min mening er denne stang også et godt køb. Her får du den i en længde på 10-12 fod og med en kastevægt på 40-60 gram.

Det er dermed ikke en fiskestang til de tungeste feedere og blylodder, men stadig en fin fiskestang til en fornuftig pris.

DAM Detek Heavy Feeder Quivertip

 • 10-12 fod
 • 40-60 gram kastevægt

Denne meitestangen fra DAM har tilnavnet “Heavy Feeder”, og den er spesielt utviklet for karpefiske med tunge søkker. Her finner vi den i tre versjoner, hvor den tyngste kan håndtere vekt på helt opp til 180 gram.

Vi har funnet denne karpestangen hos Jaktia, som også har et par andre interessante karpestenger for tunge kast.

Daiwa Black Widow XT Carp

 • 12 fod
 • 3 – 3.5 lbs kastevægt

Daiwa Black Widow XT Carp 12′ 3lbs er en populær og kraftig karpestang med en længde på 12 fod. Dette er en fiskestang som mange brugere anbefaler, når du søger svar på forummer både i Danmark og internationalt.

Generelt vil en kastevægt på 3-3,5 lbs betyde, at stangen er egnet til mellemhård til hård fiskeri, og kan kaste agn og kroge der vejer mellem 50 og 100 gram.

Surfstang – Best i Test

Til fiskeri med lange kast og tunge blylod. Her er en anbefaling på en surfcast stang til det meste brug

DAM Imax Surf

 • 13-14 fod
 • 100-250 gram kastevægt

Dette er stangen, som tåler det meste. Den blev blandt andet brugt af en nordmand til at trække en 25 kg tung havål op på Askøy for nogle år siden.

Den har en kastevægt på 100 til 250 gram, så her kan du fiske med meget tunge blylod efter både store og små fisk. Længden er 13-14 fod, og stangen er kendt for at give lange kast samtidig med, at den har god følsomhed.

Værd at vide om at købe medestang

En medestang er en fællesbetegnelse for stænger, som er lavet til medefiskeri, altså fiskeri med flåd og madding eller bundgrej, hvor man kaster eller svinger maddingen ud og venter på bid uden at bevæge maddingen aktivt.

Dette i modsætning til kaste- og spinnestænger, hvor du aktivt indhenter.

En medestang kan være:

En almindelig spinnestang med hjul med lav kastevægt, så man kan få kastet sin lette dup ud. Det kan også være en bombardastang, som man ellers bruger til bombardaflåd, men den har den fordel, at den er lang, typisk 13 fod, så man lettere undgår sammenfiltring af line og flåd.

En klassisk medestang, som er en lang fiskestang uden hjul, hvor man i toppen har fastgjort linen med dup og madding. Dette er den helt klassiske, “oldschool” fiskestang, den som mennesker har fisket med i årtusinder. Disse stænger kan være skikkeligt lange, 3-4 meter er normalt, men de kan blive endnu længere, i testen har vi fundet en på 6 meter. De er så ofte teleskopstænger. De bruges ofte til at fiske både skrubber og makrel, men kan bruges til at fange mange andre typer fisk også.

Kraftige og robuste surfstænger med kastevægt på op til et kilo, disse stænger er lavet til fiskeri med meget tung madding, for eksempel en hel makrel. Her skal stangen kunne tåle at kaste langt med tung belastning.

Karpestænger, som er kraftige spinnestænger. De er specielt lavet til karpefiskeri, som kan give nogle ordentlige udfordringer med 5-10-20 kg på krogen. De matches ofte med et multiplikator baiycaster hjul.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top