Lystfiskeri på Prøvestenen, Amager – fiskeplads

Prøvestenen er Københavns nye lystfisker mekka! Eller måske er det ikke, men der er ingen tvivl om at udsigten til et nyt fiskevand i København er blevet vel modtaget. Hvad kan den så Prøvestenen? Det svar må vente, for jeg har ikke været derude endnu, men her kan du få lidt info om hvad vi ved indtil nu.

Prøvestenen, der ligger syd for Refshaleøen og nord for Amager Strandpark, skulle egentlig have været en ny lystbåde havn, men så kom finanskrisen i vejen og efterhånden blev ønsket om natur større end ønsket om lystbåde. Nu er stedet åbnet, til fods og på cykel, med en spændende natur og muligheder for fiskeri.

Hvad kan man så fange på Prøvestenen? Ja, det ved vi ikke så meget om endnu. Selve havnen er forholdsvis dyb, men efter sigende ikke dyb nok til at fladfisk rigtig bliver interesseret. Torsk om efterår og masser af hornfisk gætter jeg på. 

Stedet har også potentiale til at blive et godt sport for havørred, måske er det allerede? Der er i hvert fald en god kombination af dybere og mere lavvandede områder. 

Jeg vender tilbage med reportage indenfor kort tid.

Erik - Oceankaj.dk

Erik - Oceankaj.dk

Jeg er lystfisker i København og her på siden deler jeg mine bedste fisketip med dig. Især til Oceankaj og andre steder i Nordhavn.

1 Comment
 1. Hej
  En ven og jeg har været derude nogle timer i august.
  Vi håbede på lidt makrel, men hang fast i grøde hele tiden. Vi var lidt rundt, men måske er det bedre nord for indløbet?
  Der var andre der fiskede samme steder som os. De gav også op pga. grøden.
  Er der nogle tips?
  Noget flådfiskeri, måske?

  Andre, der har fisket derude – med held?

  Steder er jo fint, og det ville sådan set være fint sted, sikkert også til hornfisk når de kommer i stimer i maj…

Leave a reply

Oceankaj
Logo
itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB