Lynetten

Det kan du fange på Lynetten

Du finder Lynetten helt ude på spidsen af Refshaleøen, på to moler der stikker langt ud i Øresund. Se efter de store vindmøller, der står her.

Lynetten er et populært fiskespot på Refshaleøen, der har noget af det mest varierede fiskeri i København. Der er noget at fange året rundt og det dybe vand tæt under land, gør det muligt at fange fisk, der ofte ikke viser sig i inderhavnen.

Det er nemt at komme til Lynetten i bil, med mulighed for at køre lige til stedet og parkere.

Er du på cykel er det også ret ligetil at komme frem. 

Du kører ud på Refshaleøen og drejer så til højre ned mod sejlklubben Lynetten. Den kører du ned til og forbi, indtil du ikke kan komme længere fordi der er afspærret. Nu drejer du så til venstre og så til højre ved første vej til højre. Kør lige ud indtil du kommer til Lynetten og ser molen og vindmøllerne.

Se Google Map kort nedenunder.

Sådan fanger du fisk på Lynetten

Lynetten består af en to lange stenmoler, som du må op på for at kunne fiske. Find en stor flad sten, hvor du står trygt. Pas på!

Der er, som alle andre steder, særlig godt at fiske morgen og aften.

Afhængig af hvad du fisker efter, skal du nu kaste ud.

Fisker du efter hornfisk, kaster du langt ud, og spoler hurtigt ind. Du kan næsten ikke spole for hurtigt ind. Fiskene kommer ofte helt tæt på land, så hvis der er plads til det, kan du kaste mere langs med land.

Makrel er også ofte indenfor kasteafstand på Lynetten. Her skal du kaste så langt ud du kan og lade blinket synke ca. 5 sekunder, for så at spole hurtigt ind, dog ikke lige hurtigt som med hornfisk. Makrel kommer i store stimer, typisk ved solopgang og solnedgang og hugger så på alt.

Torsk er der godt af på Lynetten og skal fiskes på bunden med jig eller blink. Kast langt ud, lad synke til bunden og spol langsomt ind. Det samme gælder sej.

Havørred er oftest en heldig bifangst på Lynetten, men her gælder samme taktik som andre steder. Fisk forholdsvis højt og brug spin stop.

3 kommentarer til “Lynetten”

 1. Hej og 1000 tak for nogle fine sider og gode beretninger og tips..
  Jeg er selv ivrig fisker fra Køge og Stevns, og mangler derfor ikke havørrede spots. Men til tider vil jeg gerne ud og fange lidt torsk, og det er ikke som bekendt specielt fantastisk på mine kanter.. Der er langt til Helsingør, men Lynetten kunne være et oplagt valg at prøve.. Mit spørgsmål: Kan man køre helt derud som man ser på det øverste billede?
  Mvh Jan

  1. Erik - Oceankaj.dk

   Hej Jan,

   Ja, du kan køre hele vejen til molerne, men ikke ud på selve molerne.

   Du skal køre ned forbi Lynetten sejlklub.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top