Hvor meget koster det at fiske i Norge?

Dette indlæg er en annonce.

Norge er et fantastisk land for lystfiskeren. Her er fremragende fiskeri for alle, uanset om du er til laks- og ørredfiskeri i elve og fjord eller om du vil jage kæmpe torsk i Lofoten. Det er let at blive misundelig på vores naboer i nord! Heldigvis er det nemt, om end ikke billigt, at komme af sted på fisketur til Norge. I dette blogindlæg ser vi på hvad det egentlig koster at komme afsted til Norge på fisketur.

Laksefiske i elvene

Norge havde i mange år nogle af verdens bedste lakseelve, blandt andet legendariske Orkla og Mjøsa. Her hæv man den ene store laks op efter den anden, men sygdom og parasitter, har desværre gjort et stort indhug i bestanden af vildlaks. Der er dog stadig muligheder for at fange laks i Norge, men turen skal planlægges ordentligt.

For at fiske laks i Norge skal man have tilladelse, men det klarer rejsebureauet for jer.

Hvor meget koster det så at komme afsted?

Fiskerejser.dk har blandt andet en tur til “lakseskole” i Manddal ved Kristianssand for ca. 8000kr for rejse, indkvartering, fiskeri og undervisning. Her kan du lære at fiske efter laks med flue.

Strobel.dk arrangerer også fisketure til Norge, her til Orkla, hvor du kan fiske i 7 dage for ca. 9000kr.

Det behøver altså ikke koste en formue at tage til Norge for at fiske. Det er selvfølgelig også muligt at tage til Norge på egen hånd og få de nødvendige tilladelser. Ifølge den norske blog Pengebloggen, er det dog ofte dyrere end en pakkerejse.

Torskefiskeri i Lofoten

Lofoten er mytologisk med sin udsatte position til Atlanterhavet. Det er råt, blæsende og koldt, men fiskeriet er i topklasse.

Det er her nogle af verdens største torsk findes, de såkaldte Skrei. Derfor går mange fisketure da også til Lofoten, hvor muligheden for at få en sand kæmpe på krogen er stor.

Det er ikke nødvendigt at booke en pakkerejse hjemmefra, selv om det kan anbefales. Man kan booke en tid på en båd selv og tage ud og fiske. Det koster gerne 500-1000kr pr. person, vist nok norske kroner.

Lofoten er i det hele taget totalt tilegnet fiskeri fra Februar til Marts, så det kan være en god ide at booke i god tid forinden. Der er mange gode hoteller at vælge imellem, bedst måske Scandic Svolvær, der er bygget på stolper i vandet, som de gamle fiskerhytter. Det kan iøvrigt anbefales med et norsk kreditkort til hoteller, da man får rabatter, jeg har god success med Bank Norwegian (ansøg evt her: sammenlignforbrukslån.no).

Helleflynder i Havøysund

Havøysund ligger så langt mod nord i Norge, som man kan komme. Her i Finnmarks yderste punkt lever fisk du ikke fanger andre steder, ikke mindst helleflynderen.

Hvis du, som så mange andre lystfiskere, drømmer om kæmpen fra dybet, så er Havøysund stedet hvor muligheden er størst.

Der er flere danske arrangører af rejser til Havøysund efter helleflynder, blandt andet Norwayguidefishing.dk, som dog ikke skriver priser på hjemmesiden. Vi kan dog nok forvente at det er en forholdsvis dyr omgang i polarhavet.

Fjordfiskeri med hytte

En mere afslappende form for fiskeri, hvor der også er tid til lave vafler og samle bær, kan være at leje en hytte for eksempel på Vestlandet, hvor min familie er fra. Her er jeg selv vokset op med fiske i fjorden, hvor vi fangede hvilling, torsk, sej, ørred og fladfisk. Fik vi nogle sild gav vi dem til katten.

Hvis du lejer en hytte ved fjorden er der typisk mulighed for at leje en båd også og så følger der normalt fiskegrej med. Det er en form for fiskeri, der er meget familievenligt.

Jeg er lystfisker i København og her på siden deler jeg mine bedste fisketip med dig. Især til Oceankaj og andre steder i Nordhavn.

VI VIL RIGTIG GERNE HØRE FRA DIG!

SKRIV EN KOMMENTAR

itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB
Oceankaj