Flydering og bellyboat – Bedst i Test 2024

Flyderinge og bellyboats er de seneste år blevet mere og mere popuælre blandt lystfiskere i Danmark. De giver nemlig mulighed for at komme ud på vandet og fiske steder, som ellers er svært tilgængelige fra land.

Og så er de en hel del billigere end alternativer som fiskekajakker og packrafts.

I denne test ser vi nærmere på nogle af de bedste flyderinge og bellyboats på markedet lige nu. Jeg har fokuseret på modeller i forskellige prisklasser, så uanset budget kan du finde en flydering, der passer til dine behov.

Du kan se hvilke modeller jeg synes ser gode ud lige nedenunder:

Flydering – bedst i test

Savage Gear High Rider V2

  • Bedst i Test
Savage Gear High Rider V2
Forhandler Pris Læs mere
4.199,00 kr. Læs Mere
4.499,00 kr. Læs Mere

Savage Gear er nok bedst i test når det gælder flyderinge. Savage Gear har efterhånden udviklet en del rigtig spændende grej til flydefiskeri, hvor vi heller ikke må deres oppustelige fiskekajak.

Men dette er altså deres flydering, High Rider V2, som nok vil stå øverst på ønskelisten for en del lystfiskere.

High Rider tager sit navn fra det høje oppustelige sæde og stabile ryglæn. Sædet er nemlig fremstillet i dropstitch teknologi.

Dropstitch er en teknologi, der anvendes i oppustelige produkter, som gør dem meget stærkere og stive, når de er oppustede. Når produktet fyldes med luft, skaber det en hård og stabil struktur. Det er lidt af en revolution.

Der er desuden 3 store opbevaringsrum. Den fås i to størrelser, 150cm og 170cm.

Modellen fås også med mulighed for brug af motor under navnet Savage Gear Belly Boat Pro-Motor, som du kan læse om længere nede i guiden.

Guideline Drifter

  • God til prisen
Forhandler Pris Læs mere
2.199,00 kr. Læs Mere

Med en pris på lidt over 2000 kr er vi stadig i en overkommelig prisklasse med Guidelines flydering. Guideline kender de fleste måske bedst fra fluegrejet, hvor det norske brand er kendt for kvalitet til rimelig priser.

Her har jeg så fundet deres flydering, der blandt andet sælges af Fiskegrej.dk. Her kan man ved at lægge et par hundrede kroner mere få sig et sæt der inkluderer pumpe og svømmefødder for en samlet pris på 2500 kr.

Det virker yderst rimeligt. Skal det være endnu billigere kan du se på Kinetic modellen, som jeg har skrevet om længere nede.

Guideline Drifter er en robust flydering med en maksimal tilladt vægt på 140 kg, samt en længde på 140 cm.

To store lommer, en på hver side, gør det nemt at få adgang til fiskegrej og termos på en råkold morgen.

Man kan desuden tilkøbe årer, hvilket kan give mere fremdrift, især hvis du fisker i vand med strøm.

Abu Garcia Beast Belly Boat

  • Populær svensk flydering
Abu Garcia Beast Belly Boat

Set på Fluer.dk

Abu Garcia Beast Belly Boat er en robust og komfortabel flydering til fiskeri. Med Beast Belly Boat kan du nemt komme ud på vandet og fiske på steder, der ellers er svære at nå.

Altid pålidelige Abu er et godt valg når det er noget du virkelig skal kunne stole på og det skal man med jo med en flydering.

Denne model er vel en konkurrent til Savage Gear High Rider og minder i design meget om den. Også her er sædet højt, så man sidder over vandspejlet.

Flyderingen har en solid konstruktion i PVC-materiale. Den har en ergonomisk sæde med ryglæn, der giver god støtte og komfort, selv når du sidder i den i længere tid.

Beast Belly Boat har også masser af praktiske detaljer såsom lommer til opbevaring af grej, en bakkeholder til at fastgøre udstyr.

Gunki Squad

  • Værdi for pengene
Gunki Squad

Set på Lystfiskeren.dk

Denne flydering er en af de bedst sælgende hos Happyangler og den virker da bestemt også som et fristende køb.

Ud over det friske neon-farvede design, der lyser op i mørket, er det her en yderst robust flydering der har en maksimal belastning på hele 145 kg. Det er godt, for det tyder på at dette er en flydering i god kvalitet.

Designet er som vi kender det fra andre modeller, med to store lommer, en på hver side, hvor du kan have dit habengut og fiskegrej.

Sædet er i skum og ser ud til at være komfortabelt. Der er desuden mulighed for at få stangholder m.m.

Billig Flydering – bedst i test

Kinetic Fish Hunter

  • Bedste billige
Kinetic Fish Hunter
Forhandler Pris Læs mere
849,00 kr. Læs Mere

Flydering til under 1000 kr, det kan man vel ikke klage over. Kinetic er et mærke vi kender fra waders, hvor de laver billige åndbare waders blandt andet – også til under 1000 kr.

Så hvis du vil ud fra kysten og fiske, kan du altså købe både waders og flydering til under 2000 kr, hvilket jo må siges at være helt fornuftigt, især når nu Kinetic vistnok er et dansk mærke. Det er i hvert fald ejet af et firma i Allerød.

Denne flydering er lidt mindre robust end de andre vi har set på i testen og tåler således kun maks 115 kg i belastning. Derimod er den også en hel del lettere, kun 6 kg vejer den, så nem at slæbe med sig. Pumpen medfølger.

Der er to store opbevaringsrum med lynlås på hver side med plads til madpakke og fluer.

Berkley Pulse XCD

  • Billig flydering
Berkley Pulse XCD

Set på Happyangler.se

Berkley er et mærke mange af os lystfiskere kender som god kvalitet til rimelige priser. Jeg har fx selv en Berkley Phazer fiskestang, så mærket ville jeg nok stole på, hvilket jo er vigtigt når man skal være ude i vandet.

Berkley Pulse XCD er en billig flydering i et solidt design med alle de funktioner du forventer fra en flydering. Der er oppustelig sæde, ryglæn og to store lommer med plads til dit fiskegrej. Der er desuden netdug foran, så man kan kroge fisken m.m. uden at få rod i liner.

Et minus ved denne model er at den har en maks belastning på kun 100 kg. Der ville jeg selv skulle smide et par kg før jeg kunne være med!

Flydering med motor – bedst i test

Savage Gear Belly Boat Pro-Motor

  • Bedste flydering med motor
Savage Gear Belly Boat Pro-Motor
Forhandler Pris Læs mere
4.999,00 kr. Læs Mere
4.999,00 kr. Læs Mere

Hvad er bedre end at fiske fra en flydering? At fiske i en flydering med motor selvfølgelig! Det kan du med denne flydering fra vores eget Savage Gear, som her er klar til brug med elmotor, Float Plus, som du dog skal købe ved siden af. Motoren koster omkring 5000 kr, så det bringer altså den samlede pris op på omkring 10.000 kr.

Men så får du også en stor og stabil flydering på hele 180 cm i længden med en masse smarte funktioner og tilbehør, præcis som vi kender det fra andet af Savage Gears udstyr. Det er fiskegrej og en flydering udtænkt til danske og nordiske forhold.

Modellen er klar til at tilpasse præcis som du vil have det. Her er blandt andet gjort klart til fishfinder og stangholder. Dermed kan man, måske især under brug af motor, altså også reelt trolle fra flyderingen.

Andet der er værd at bemærke er det oppustelige sæde i dropstitch design, noget der gør det mere fast og stabilt. Det er samme design der bruges i oppustelige fiskekajakker til at gøre bunden solid nok til man kan stå i den. Dette gør, kombineret med længden af pontonerne, at man har langt bedre balance og stabilitet end de billigere modeller.

Tre store vandtætte og robuste kasser giver plads til alt det du har brug for at have med på turen af fiskegrej og proviantering.

Værd at vide om en flydering og bellyboat

En belly boat eller flydering er et lille, oppusteligt fartøj designet til lystfiskeri. Den består af et eller flere luftkamre og et sæde i midten, hvor fiskeren sidder med fødderne i vandet. Med svømmefødder på kan man nemt manøvrere rundt og have hænderne fri til at fiske.

Bellybåter er oppblåsbare, hesteskoformede fartøy som lar deg sitte i vannfilmen. De har god ryggstøtte, og med vadebukser og svømmeføtter har du full kontroll på navigering og posisjonering på vannet. Bellybåten er laget for fisking over et begrenset område. Den har minimalt med bagasjeplass og innbyr ikke til lengre transportetapper

Belly boats og flyderinge er utroligt manøvredygtige og lette at transportere, da de fylder minimalt, når de er tømt for luft. De er velegnede til fiskeri på stille vand som søer og i den indre skærgård. Prismæssigt er de ofte et billigere alternativ til kajakker og både.

Baggagepladsen er begrænset i en belly boat, og de er ikke velegnede til strøm, bølger eller længere ture. Redningsvest er lovpligtig at medbringe.

Fordele ved belly boats, flyderinge og pontonbåde

Adgang til flere fiskepladser

Disse små fartøjer giver lystfiskeren adgang til fiskepladser, der ellers ville være svære at nå fra land. Det er en fordel ift. fx kajakker og både, at de er billigere i anskaffelse.

Velegnet til roligt vand

Belly boats, flyderinge og pontonbåde er oplagte valg til fiskeri på søer, roligt vand ved kysten og i fjorde og vige. Dog skal man være opmærksom på deres begrænsninger ift. plads, rækkevidde og håndtering af vanskelige forhold som strøm og bølger.

Alternativer til bellyboat og flydering

En bellyboat eller flydering er helt sikkert et super lille fartøj, der fungerer rigtig godt til de indre danske farvande, søer og moser, men det er langt fra din eneste mulighed for at komme ud på vandet og fiske.

Her tænker jeg ikke på jollen eller båden, men på fiskekajak og packraft, som jeg har skrevet om andre steder her på siden. De to er nemlig glimrende muligheder for fiskeri i Danmark, hvor man så også har fordelen ved at holde sig tørskoet!

Fiskekajak

Fiskekajakken ligger nok øverst på mange lystfiskeres ønskeliste, især hvis man kunne få den motoriserede version eller i hvert fald en Hobie-kajak med pedaler. Det giver mulighed for virkelig at tilbagelægge noget afstand under sit fiskeri og måske kombinere det med overnatning i det fri.

En fiskekajak er en større udskrivning end en flydering dog og selvom man kan få oppustelige modeller, så vil den typisk fylde en del mere, især hvis man vælger en hardshell model.

Prisen på de billigere modeller er sådan set ret overskuelig og ikke meget dyrere end flyderingen, men hvis man vil op i en kvalitetsmodel med pedaler, så bliver prisen nemt 3x, 5x eller endda 10x af flyderingen.

Packraft

En packraft er et lille oppustelig fartøj i et aerodynamisk design og med masser af plads. Det kan vel bedst sammenlignes med et kryds mellem en kajak og gummibåd. Navnet “packraft” afslører hvor den er tiltænkt, nemlig til som en “raft” en oppustelig tømmerflåde, som man kan have sit grej med i når man krydser en dyb skovsø eller elv.

Packraften er umådelig populær i Norge og Sverige, men stort set ukendt i Danmark. Det skyldes måske at vi i Danmark sjældent har behov for at bære vores udstyr dybt ind i en skov eller på et fjeld til et fjerntliggende vand.

Alligevel kan det undre mig at packraften ikke er mere populær, da den jo giver mulighed for padleture med oppakning, perfekt til teltturen. Og så kan den modsat kanoen langt bedre bruges til fiskeri, hvad den også ofte bruges til i Norge.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top