Fisketure

Fisketure på Øresund

Øresund byder på fisketure i topklasse med jagt på torsk, sej, fladfisk, makrel og mange andre arter. Kutterne sejler ud på sundet fra flere havne fra nord til syd. Her får du en oversigt over hvilke kuttere der sejler hvorfra. Skal din kuttertur på listen, så send en mail på kontakt@oceankaj.dk.
Fisketure fra Dragør

Kastrup

Website

Fisketure fra Rungsted Havn

Hanne-Berit

Website

Teisten

Website

Fisketure fra Vedbæk

Skjold

Website

M/S Jaws

Website

Fisketure fra Nordhavn

M/S Odysseus

Website

Spar Shipping

Website

Fisketure fra Nivå Havn

Havhesten

Website

Fisketure fra Helsingør

Sandmanden

Website

Juventus

Website

Havstrygeren

Website

Arresø

Website

Antares

Website

M/S Hjalmar

Website

Fisketure fra Hundested

M/S Hjalmar

Website

En fisketur på sundet er en af de sjoveste og mest tilgængelige måder at fiske på. Hele familien kan være med og få en fantastisk dag sammen. På denne side kan du finde skippere og både du kan tage ud med og du kan lære mere om de forskellige typer kutterture. Der er noget for enhver, fra forår og sommerture på lavt vand efter torsk, fladfisk og makrel, til ture med tungt grej efter havets kæmper om vinteren.

Fisketure efter store torsk om vinteren

Kutterturenes superliga er vinterturene efter kæmpetorsk på sundet. Det er også oftest den eneste og første kuttertur mange prøver. Det kan være en voldsom oplevelse! Fiskeri efter “måler” torsk, altså torsk på over 10kg, er ikke for sarte sjæle. Det er koldt, vådt og med en meget bramfri tone fra skipper. Men så er chancen der også for den helt store fiskeoplevelse.

Kutterne sejler til dybt vand, hvor tunge blink (op til 500gram), sænkes i dybet, hvorefter man med solide og kraftfulde ryk, forsøger at få en torsk på krogen. Det er fiskeri der stiller store krav til fysik og udholdenhed. Når en måler-torsk er på krogen, vil det føles som bundbid. Men så rykker det i stangen og kampen begynder. Nu skal kæmpen trækkes op fra havets dyb til overfladen, mens alle andre fiskere får besked på at spole op. Så er det dig og fisken, en mod en. Det er en stor oplevelse, der giver minder for livet, men også en hård tur, der er mere udfordrende end den er hyggelig.

Er du nybegynder indenfor fiskeri er det en god ide at begynde med en tur på lavere vand efter mindre fisk. Her er turen tilpasset den hyggelig fiskeoplevelse med hele familien. Det er nemlig ikke børnevenligt at tage på kuttertur om vinteren.

Fisketure på lavt vand efter torsk og andre fisk

Alternativet til turene på dybt vand er kutterne der sejler ud til lavere vanddybder. Her kan man stadig få fine store torsk i størrelsen 5-10kg, men det er et helt anderledes afslappet fiskeri. Bådene er mindre og man bruger lettere grej, der kan betjenes af alle, også børn. Typisk fiskes der kystnære torsk, men man kan også være heldig at få andre fisk som sej, hvilling og lange. Det afvekslende fiskeri er sjovt og lærerigt. Man får lært at håndtere fisk og fiskegrej og se hvordan forskellige fisk ser ud.

Der afholdes ofte fiskeskoler i forbindelse med turene, hvor man kan lære at fiske før og under turen. Det er ture der er velegnede til nybegyndere, såvel som øvede.

Fisketure efter makrel om sommeren

Makrellen kommer til Danmark sidst på sommeren i store stimer og kan fanges fra land såvel som hav. Det er et yderst underholdende fiskeri med noget nær fangstgaranti, såvel at fiskene altså er i området.

Fisketure efter makrel foregår som kastefiskeri relativt tæt på land. Derfor kan man sagtens fiske makrel fra en mindre båd. Der arrangeres særskilte makrelture på kutterne, men du kan også høre dig om hvorvidt der er nogen der skal ud i en jolle eller anden båd.

Fisketure efter fladfisk året rundt

Fladfisk fiskeri er en rigtig sjov fisketur, hvor man kan kombinere fiskeri med at lege med perler og glimtende ting. Hvordan kan det nu hænge sammen? Jo, når man fisker efter fladfisk på havet bruger man særlige forfang med perler, spinnere og anden udsmykning, der skal lokke fisken til at bide. Man kan så vælge at købe sine forfang, men mange vælger at lave dem selv, i fællesskab på et fiskekursus eventuelt. Derfor er fladfiske fiskeri også noget for hele familien, der kan hygge sig med at lave hver deres unikke forfang, som så kan testes på havet.

Fiskeri efter fladfisk foregår oftest på relativt lavt vand, omend man kan fiske efter især rødspætte på dybere vand. Selve fiskeriet er ret passivt, da man lader forfanget slæbe over bunden.

Oceankaj
Logo
itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB