Fisketure med kutter i Jylland

Jylland byder på fisketure i topklasse med jagt på torsk, sej, fladfisk, makrel og mange andre arter. Kutterne sejler ud på sundet fra flere havne fra nord til syd. Her får du en oversigt over hvilke kuttere der sejler hvorfra. Skal din kuttertur på listen, så send en mail på kontakt@oceankaj.dk.

Fisketur med kutter fra Aarhus, Ebeltoft og Greenå

Fiskeriet efter torsk i de indre østlige danske farvande er ikke så godt som det var en gang, så forvent ikke de største og fleste torsk med en tur fra det østlige Jylland med mindre turen går til Kattegat. Der er flere kuttere der sejler fra Greenå og Ebeltoft efter torsk, fladfisk og makrelt i sommerperioden.

M/S Signe
http://www.havfisketure.dk/

Fisketur med kutter Det Gule Rev

Det Gule Rev ligger som landets nordligste og måske bedste torskeplads. Her fanges store torsk. Faktisk er torskene på Det Gule Rev blandt de største i Nordeuropa! Og du behøver endda ikke stå og fryse fingrene af om vinteren for at fange dem.

På Det Gule Rev kan du nemlig fiske og fange store torsk hele året, inkluderet altså sommeren. Men der kan være aflysninger udenfor sommerperioden, da det er et langt sejlads og vejret kan være barskt med høje bølger.

Der er også andre spændende arter at fange på Det Gule Rev, blandt andet lubbe og lange, som også er store og fightende torskefisk. Særligt langerne er en stor oplevelse at få på krogen.

Rederiet Det Gule Rev
https://www.gule-rev.dk/

Sea Hawk
https://www.sea-service-express.dk/havfiskeri/

Ivans Lystfiskeri
https://www.ivanslystfiskeri.dk/havfiskeri.aspx

M/S Michael Frank
https://ms-michaelfrank.dk/en/home-2/

Northsea-Fishing
https://www.northsea-fishing.eu/

Go-Fishing
https://www.go-fishing.dk/produkt/go-fishing-paa-det-gule-rev/

Skagerak T-248
https://www.skagerak-t248.dk/

Fisketur med kutter Hvide Sande

Fra Hvide Sande går fisketurene især til den samling af grunde med stenbund, der ligger en kort sejlads fra Hvide Sande. Det er ikke her du skal sejle hen efter de største torsk, prøv Det Gule Rev i stedet for.

Hvide Sande handler om hyggeligt og let tilgængelig fiskeri og makrel fiskeriet om sommeren er rigtig populært. Det er meget populært med turister og her kan man med lidt held hive makrel i spandevis op.

M/S Solea
https://solea.dk/

Fisketur med kutter fra Thyborøn

M/S Nemo
https://www.fishtrip.dk/ivans-lystfiskeri

Det kan du fange på kutterturen

Det er sjovt, alsidigt og ofte udfordrende at tage på kuttertur. Der er masser af fisk i havet og sæsonen bestemmer ofte hvad der fiskes efter. I de kolde måneder er det især fiskeriet efter de store torsk “målere”, der hitter, mens sommerfiskeriet handler mere om det hyggeligt kystnære fiskeri efter makrel, fladfisk og sommertorsk. Der er noget for enhver.

Fisketur efter torsk i Jylland

Cod fish

Torsken er den største fisk vi har i danske farvande, hvis vi ser bort fra de enkelte tun der forvilder sig herind. En velvoksen vintertorsk kan ramme over 20 kg og torsk over 10 kg kaldes “målere”. Om vinteren er der et heftigt fiskeri efter store torsk, men bor du i Jylland kan du fiske store torsk året rundt, hvis du tager til Det Gule Rev. Her er det nemlig bedst at fiske om sommeren, da vejret om vinteren er for uforudsigeligt.

Der er også masser af mindre torsk at fange andre steder om sommeren. Torsk på et par kilo er god spisestørrelse og fighter godt på lettere grej. Ofte kan man kombinere fiskeriet efter sommertorsk med fiskeri efter makrel eller fladfisk. Det er derfor en rigtig god måde at komme i gang med fiskeri på havet. Nemt og sjovt, for både børn og voksne.

Fisketur efter makrel i Jylland

Mackerel (Scomber scrombrus) on White Background

Når sommerens sol endelig har fundet vej bliver fiskeriet efter torsk og fladfisk fra kysten ofte mindre godt. Men så er det godt at makrellerne finder vej! Den hurtige og hidsigt kæmpende makrel er lige så flot at se på, som den smager godt.

Makrellen er en fisk der normalt lever sydpå i det varme vand, men om sommeren svømmer den til Danmark, hvor den ankommer i kæmpe stimer. Her er der god mulighed for at fange sig en spandfuld!

Fiskeri efter makrel er virkelig sjovt og foregår med lette fiskestænger og forfang, hvor der er mulighed for “fuldt hus”, 4 på krogen samtidig.

Det er et oplagt familie fiskeri, som alle kan få det sjovt med. Fanger man ikke makrel er der alligevel typisk andre fisk der bider på, så som sild.

Fisketur efter fladfisk i Jylland

Flounder fish. Isolated on a white background

Fladfisk, altså skrubbe, rødspætte og andre flade varianter, er en populær spise hos mange af os danskere. Så hvorfor ikke fange din egen panerede flade? Fisketure efter fladfisk er afslappende ture med mulighed for at lave sit eget forfang, som man kan forberede derhjemme.

Oceankaj
Logo
itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB