Fiskesæt til kystfiskeri

Senest opdateret November 2019

Kom nemt og billigt i gang med det sjove kyst- og havnefiskeri efter fladfisk, torsk og makrel. Det er nemt at købe sig fattig i fiskegrej og havde jeg en bedre økonomi havde jeg nok også gjort det. Fiskestængerne jeg drømmer om kan du finde her. Indtil da må man jo nøjes med det kystsæt man har råd til. Det koster heldigvis ikke mere end en flad 500 mand at komme i gang. Ja, det kan faktisk gøres for ca. 250 kr., hvis det skal være rigtig billig. Jeg har forsøgt at gøre forarbejdet for dig og finde tilbud på fiskesæt til alle budgetter fra kendte mærker som Abu, Okuma og Westland.

Begynder fiskesæt

Billige fiskesæt

Det behøver slet ikke koste alverden at komme i gang med fiskeriet. Med disse fiskesæt kan du komme i gang for under 500kr eller deromkring.

Når du er begynder er det en god ide med en fiskestang og et fiskesæt, der kan bruges til lidt af hvert: En tur i Put&Take søen, mole- og havnefiskeri, måske en tur efter gedder i søen.

En fiskestang på 9 til 10 fod med et hjul med størrelse 2000-3000 er et godt udgangspunkt her.

Der er heldigvis mange gode tilbud i denne billige prisklasse. Går du lidt op i pris kan du også finde sæt, hvor der er fiskegrej med, men det kan du jo købe hos din lokale grejbutik også.

Abu Tornado Spinnesæt

Godt begyndersæt til put&take, sø og kystfiskeri
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Lystfisk.dk 1.099,00 DKK 1.099,00 DKK Læs Mere

Svenske Abu har lavet fiskestænger siden din bedstefar var barn. Abu er stadig et glimrende valg til dit første fiskesæt. Her har vi fundet et fiskesæt fra Lystfisk.dk med Abu Tornado fiskestang i flere længder.

Skal du have en all-round stang, der kan bruges til lidt af hvert anbefaler vi 9-fods stangen med en kastevægt på 10-40 gram, der dækker alt fra lette spinnere til søen og tunge blink til havnefiskeriet.

Skal du mest fiske havn, mole og kystfiskeri, kan du med fordel gå op til 10-fods stangen med en kastevægt på 15-55 gram. Her kan du også kaste med tunge forfang til fx fladfisk.

Daiwa Ninja spinnesæt med 4-delt stang

Begyndersæt der er nemt at transportere
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Lystfisk.dk 1.598,00 DKK 1.598,00 DKK Læs Mere

Hvis du bor i byen og cykler til dine fiskespots kan det være upraktisk med en 2-delt fiskestang, især hvis den er 10 fod eller mere. Her er en 4-delt fiskestang langt mere praktisk. Den kan du nemt have i hånden eller i en sportstaske.

I dette fiskesæt får du en 4-delt fiskestang fra Lawson, der har vundet bedst i test i blandt andet Norge. Hjulet er Daiwa Ninja og er vores anbefale fiskehjul i prisklassen omkring 500kr. Et virkelig godt fiskehjul der dur til det meste. Størrelse 2000-3000 er god til allround fiskeri i sø og kyst. Du kan med fordel vælge 2500 eller 3000, hvis du mest fisker i saltvand. Fiskestangen er 9-fod i længde, hvilket gør den velegnet til det meste fiskeri, med undtagelse af tungere kyst/havne fiskeri og bombarda, hvor du gerne vil have en stang på 10-11 fod.

Abu Pro Max Spin

Lækkert kvalitetssæt til kyst og allround

Svenske Abu Garcia har altid været kendt for kvalitet. Min første fiskestang var en Abu og min bedstefars fra 70erne fungerer også stadig fint. Abu er et rigtig godt mærke til dig der vil have noget der holder og er lavet i god kvalitet. Abu Pro Max Spin er et spinnesæt med 8 til 9 fods stang og Pro Max fastspolehjul. Stangen fås med kastevægt fra 7-28 gram til 30-60 gram. Jeg anbefaler du vælger 9 fods stangen med en kastevægt på 15-45 gram, så er du godt dækket ind. 8 fods stangen med en kastevægt på 30-60 gram må siges at være en stang til de tunge havnetorsk.

Hjulet er lavet i grafit og aluminium og har plads til 150 meters 0,30 mm line. Bremsen sidder på toppen og har en glidende bremse med god respons. Hjulet får mange rosende ord med på nettet, blandt andet 5 stjerner fra Amazons kunder. Et super allround sæt i kvalitet fra svenske Abu Garcia.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Fiskegrej.dk 799,00 DKK 799,00 DKK Læs Mere

Okuma G-Force kystsæt

Lækkert kvalitetssæt til kyst og allround

Okuma er en grej-producent fra Taiwan der gør sig meget i mellem og budgetklassen. Det er solide og billige stænger hvor du får god værdi for pengene. Okuma er ikke så kendt i Danmark, men i USA har mærket et godt navn, ikke mindst fordi de sponsorerer det populære fiskeprogram Saltwater Experience. Når man læser på nettet finder man mange tilfredse brugere og meget få negative. Taiwan lyder måske lidt hen af ”Kina kvalitet” men det er det ikke. Her er tale om kvalitet der fuldt matcher de Europæiske og Amerikanske sæt.

Dette fiske sæt kan fås i 7 til 10 fod. Jeg anbefaler klart du vælger 9 fods stangen med en kastevægt på 20-60 gram. Det passer perfekt til alt kystfiskeriet, fra de tunge torskeblink til de lette hornfiskeblink. Du kan også gå op til 10 fod for endnu længere kast. Hjulet er Okuma Electron, et fastspolehjul med plads til 200 meter line. Hjulet er lavet i holdbar grafit og aluminium. Bremsen sidder foran og får rosende ord med for at være præcis og fleksibel. Du kan også vælge 9 fods-stangen med en kastevægt på 7-35 gram stang og så har du også til fiskeri i Put and Take og andre steder.

Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Fisk på Krogen 348,00 DKK 378,00 DKK Læs Mere

Komplet fiskesæt til mole og hav

Fiskesæt fra Fiskegrej.dk

Komplet spinnesæt til kysten med alt du behøver
Dette fiskesæt til kysten er perfekt til dig der mangler det hele. Her får du stang, hjul og fiskegrej i et godt tilbud. Fiskestangen er fra Mitchell, en glimrende alsidig 8 fods stang med en kastevægt på 15-40 gram. Det er en stang du kan bruge til alt fra jigfiskeri efter havnetorsk til havørred spin fra kysten. Hjulet er et Ryobi Ecusima II i størrelse 3000. I sættet medfølger også fiskegrej til hele sæsonen:
  • 2stk. 40gr pirke
  • 1stk. 25gr og 40gr Jighoved
  • 5stk. løse Jig kroppe
  • 2stk. Færdige Fladfiskeforfang
  • 2stk. Fladfiskeforfang med perler
  • 4stk. Lodder på 40gr
  • 5stk. Svirvler med hægte
  • 2stk. Makrel/Sildeforfang
Et rigtig fint fiskesæt, hvor du får det hele med og kan tage ud og fiske samme dag.
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Fiskegrej.dk 1.199,00 DKK 1.199,00 DKK Læs Mere

Fiskesæt til børn

Abumatic fiskesæt er et godt fiskesæt til børn med fiskestang og hjul med indkapslet line.

Det indkapslede fiskehjul er nemt og sikkert at bruge. De fleste børn børn kan nemlig godt have svært ved at bruge et fiskehjul med åben spole.

Abumatic fiskesættet er 5,6 fod langt og velegnet til både mindre og større børn. Sættet koster kun 200kr, så her kan alle være med. Fiskesættet bliver leveret med line på hjulet, klar til brug.

Kom billigt igang med at fiske med junior!

Abumatic fiskesæt til børn
Abumatic fiskesæt til børn
Fiskesæt til børn med fiskestang og fiskehjul, samt påspolet line.
199 DKK 279 DKK
image


Hvad får du med et fiskesæt til kysten?

Du får en stang og et hjul. Kort og godt. Din stang skal være en 8-10 fods stang med en kastevægt på op til 40gram. Hvis du vil vide mere om at købe en fiskestang, så tjek denne guide. Du skal også have et hjul. Til kystfiskeri bruger vi et fastspolehjul og det skal kunne have noget (rimelig tyk) line på, fordi vi skal kaste langt. Det skal også have en god bremse, ikke for stram, ikke for hård, for vi kan både få små flade og store torsk på.

Er de billige kystsæt gode nok?

Ja det er de, selv om kvalitet koster, så er de to kystsæt omkring 500 kr altså helt fine til fiskeri i Københavns Havn og andre steder på kysten. Du får en helt fin 9 fods stang og et fastspolehjul med plads til 150-200 meter line. Det er fint.

Erik - Oceankaj.dk

Erik - Oceankaj.dk

Jeg er lystfisker i København og her på siden deler jeg mine bedste fisketip med dig. Især til Oceankaj og andre steder i Nordhavn.

Oceankaj
Logo
itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB