Fiskeri efter torsk, fladfisk og makrel på Nordhavn Tippen

Nordhavn Tippen er den nordligste del af Nordhavn, fra den gamle fiskerihavn mod nord-vest til den lange kampestensmole (modsat Oceankaj) til nord-øst. Jeg har ikke fisket der ret meget. Jeg ved at det tidligere var et populært område at fiske torsk og fladfisk, men med Oceankaj blev det lidt overflødigt. Nu er Oceankaj jo desværre lukket på ubestemt tid, så måske var det en ide at teste “tippen” igen. Min plan er at tage nogle ture derud her i efteråret (indlægget er påbegyndt i Oktober/November), for at se om der er fisk at få her i de gode efterårsmåneder. Mit håb er at der er fladfisk at få, som jo ellers ikke er så nemme at finde andre steder. Jeg vil så opdatere indlægget her løbende. Jeg vil meget gerne høre fra dig hvis du fanger noget derude, så send mig en mail på kontakt@oceankaj.dk eller skriv en kommentar.

Tippen – fiskerihavnen

Nordhavn Tippen
Pynten på Nordhavns Tippen, måske godt spot til torsk

Ude for enden af den gamle fiskerihavn skulle der være et godt torskespot. Jeg kan huske jeg fik en lille torsk her for nok 15 år siden og det er måske ikke helt nok til at overbevise nogen om en tur derud 🙂 Men hvis det frister, så kan du komme derud ved at køre enten ud til rundkørslen på Kattegatvej og så følge kysten til venstre, eller også kan du køre til Østersøvej og gå bag om fiskerihavnen. Det sidste kan jeg ikke garantere i forhold til parkering i bil. Pynten derude er rimelig udsat for vind og vejr, så tjek vejrudsigten først.

Tippen – stranden

Nordhavn Tippen
Her kaster man ud fra badebroen

I min jagt på andre fladfiskespot fik jeg anbefalet et spot lige syd for fiskerihavnen, en lille stenstrand, hvor der er en lille bro lige syd for. Stranden i sig selv er meget lavvandet og nok ikke noget godt spot. Men det skulle være til at få flade fra broen med kast ind mod havnen og ud. Jeg fik ingen i første og eneste forsøg, men det skal siges at jeg fiskede med sildestykker, som jo ikke er så gode som børsteorm. Desuden er der en del vandplanter og derfor kunne jeg ikke fiske mine sildestykker med indspoling, noget der ellers gør de fisker bedre. Jeg har tænkt mig at give det lidt flere forsøg med børsteorm og se om der er noget om snakken.

Nordhavn Tippen
Jolle ved fiskerihavnen

Tippen – kampestensmolen

Nordhavn Tippen
Den “modsatte” Oceankaj, lad os håbe vi snart kan fiske på Oceankaj igen

Her er der nok de bedste muligheder, men det kræver også sin mand og mod til at komme ud hvor det er sjovt. For enden af Tippen stikker en kampestensmole flere hundrede meter ud i vandet og fortsætter du ud ad den, kommer du hele vejen til Oceankaj. Så godt ude af molen burde der være rigtig godt fiskeri efter fladfisk og andre fisk, det samme som på Oceankaj. Problemet er så lige at det er en ret hård tur. Det er en mole med store kampesten og langt ned. Ikke lige en tur man bare tager. Jeg har givet op og gået tilbage et par gange, men jeg vil give det et forsøg mere og melde tilbage. Nok mest for de unge og friske og ikke så meget for dig der er lidt ældre.

Nordhavn Tippen
Kampestensmole – pas på ikke at falde
Scroll to Top