Redningsvest – test og tilbud af faste og oppustelige redningsveste

Redningsvesten kan redde liv når du er på vandet, uanset om du fisker fra jolle, i kajak eller kano eller sejler på det åbne hav.

Det er desuden et lovkrav at have redningsvest med i båden, så der er ingen vej uden om!

Tag og få købt dig en redningsvest eller svømmevest, det behøver heldigvis ikke koste ret meget og moderne oppustelige redningsveste er både flotte og funktionelle.

Redningsvest er lovpligtig!

Der er ikke nogen vej udenom, du skal have en redningsvest med ombord pr. person. Det gælder alle typer fartøj på vandet: jolle, sejlbåde, vandscootere, flyderinge osv.

Opholder du dig på vandet skal du have en redningsvest. Den gode nyhed er at du selv kan vælge om du vil have en redningsvest, svømmevest eller jakke med opdrift.

Den skal bare være godkendt efter gældende regler, CE godkendelsen. Læs hele bekendtgørelsen om redningsveste på Retsinformation.dk

Anbefalede Redningsveste

VIKING RescYou Conquest Harness
Oppustelig redningsvest - TESTVINDER
1.244,00 DKK
Helly Hansen Navigare Scan
Klassisk, billig redningsvest
416,00 DKK
Helly Hansen Rider Stealth
Praktisk og Smart Svømmevest
1.244,00 DKK
Fladen 846XY Flydejakke
Godkendt flydejakke
999,00 DKK

Guide til køb af Redningsveste

Er du i tvivl om hvilken type redningsvest du skal købe og hvilken slags der er rigtig for dig? Læs med her og få svaret.

Redningsvest eller Svømmevest

Svømmevesten, også kaldet sejlervesten, er en type redningsvest uden krave. Den har en opdrift på 50 Newton og kan ikke vende en bevidstløs person om på ryggen. 

Derfor anbefales svømmevesten kun til øvede svømmere og til kystnært brug indenfor 150 meter til land.

Velegnet til kano, kajak, windsurfing og lignende.

Svømmevest fra Helly Hansen

Redningsveste

Alle redningsveste har samme to formål, nemlig at holde en person flydende og lige vigtigt at vende personen om på ryggen, så man kan trække vejret uhindret. Det er især vigtigt hvis personen med redningsvest er bevidstløs. Der er flere forskellige modeller redningsvest, de klassiske med fast krav, de oppustelige og nu også jakker med redningsvest. Nedenunder kan du læse om forskellen.

Klassisk redningsvest

Den klassiske redningsvest med fast krave har skumfyld i brystplader og så den karakteristiske faste krav, der sørger for at vende personen om på ryggen og holde hovedet oven vande. Denne type redningsvest kan ikke fejle og virker altid. Derfor kræver den stort set ingen vedligehold. 

Den klassiske redningsvest anbefales derfor også til børn. En ulempe er at den ikke er særlig behagelig at have på og er kluntet at bevæge sig i. Derfor vælger mange i stedet en oppustelig redningsvest.

Den klassiske redningsvest her fra Helly Hansen

Oppustelig redningsvest

Den oppustelige redningsvest har samme funktion som en klassisk redningsvest, det vil sige bryst og krave med opdrift. Forskellen er at den oppustelige redningsvest ikke fylder når den ikke er i brug. Der er en co2 beholder i redningsvesten der automatisk puster vesten op, hvis man fylder i vandet. 

Derudover er det muligt manuelt at puste vesten op med få pust eller at hive i en snor. Undersøgelser har ikke vist nogen forskel i sikkerhed på en almindelig og oppustelig redningsvest. De anbefales dog kun til øvede svømmere, da der går et par sekunder inden vesten er pustet op og man ikke må gå i panik mens det sker.

Den oppustelige redningsvest ser ikke ud af ret meget når den ikke er pustet op.

Flydejakke

Flydejakken er et lovligt alternativ til redningsvesten og er en jakke med indbygget redningsvest. Den har samme opdrift som en almindelig redningsvest, men er altså en integreret del af en jakke. 

Den er derfor foretrukket af mange der er meget på vandet, eventuelt i erhvervsmæssig sammenhæng.

Flydejakke fra Fladen
Oceankaj
Logo
itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB