Fishfinder test – transportabel ekkolod til jolle, kajak og kast

Der er mange muligheder når fisken skal findes, et af de nyeste hedder Deeper og er en lille, rund fishfinder, som du bogstavelig talt kan have med i lommen. Du behøver intet avanceret setup, den runde plastikkugle er alt hvad du behøver og så en smartphone eller tablet at vise resultaterne på.

Deeper Fishfinder Test

Vi har set på den populære håndholdte fishfinder

Deeper er et transportabelt ekkolod og fishfinder, der har skabt røre i vandene blandt lystfiskere i Danmark og udland. Deeper har ikke nogen skærm, men bruger i stedet for bluetooth til at tilslutte til din smartphone eller tablet.

Modsat en traditionel fishfinder der skal have transducer (selve ekkoloddet), kabel og skærm, så får du altså her alt-i-en, i en lille rund bold. Det er super smart og giver stor frihed, uanset om du fisker fra jolle, kajak eller bare kaster fra bredden.

For ja, man kan kaste med Deeper og derfor få et fuldt søkort med markering af fisk, fuldstændig som sad du i en båd. Lidt af en nyskabelse for mange fiskere der utvivlsomt har haft lyst til at se hvad der egentlig gemmer sig på bunden af mosen!

Deeper kan selvfølgelig også bruges som almindelig fishfinder i båd eller kajak. Her tilsluttes sonaren bare en fleksibel stang (til ca. 500kr), der så sænkes ned i vandet. Resultatet er et detaljeret fiskekort med dybder, bundforhold, vandtemperatur og selvfølgelig fisk, som på en traditionel fishfinder.

De egentlige Deeper modeller (Pro+ og CHIRP+) er desuden velegnet til havfiskeri med mulighed for at nå hele 80 meter ned for CHIRP+ og 50 meter for Pro+. Begge modeller har GPS indbygget til kortplotter og kan derfor lave og gemme søkort med dybde og andre oplysninger. Det hele gemmes i appen og kan hentes frem efter behov.

Deeper fås i en række modeller: Deeper Fishfinder Start, Deeper Sonar Pro, Deeper Sonar Pro+ og Deeper Sonar Chirp+.

Deeper Smart Start

Max dybde: 50 meter
Frekvenser: 1
799,00 DKK

Deeper Sonar Pro

Max dybde: 80 meter
Frekvenser: 2
1.499,00 DKK

Deeper Sonar Pro+

Max dybde: 80 meter
Frekvenser: 2
1.899,00 DKK

Deeper Sonar CHIRP+

Max dybde: 100 meters
Frekvenser: 3
2.399,00 DKK

Deeper Fishfinder Start

Til ferskvand og kast fra land
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Fiskegrej.dk 799,00 DKK 799,00 DKK Læs Mere

Fishfinder Start er den billigste model kan nemlig ikke bare sættes på jollen eller kajakken, det kan også sættes for enden af en line og kastes ud! Deeper flyder nemlig på vandet, så selv om linen skulle knække er alt ikke tabt (men pas nu på). Dermed kan selv lystfiskere uden båd pludselig få et søkort over mose, sø og havn. Det må siges at være nye tider.

Deeper Fishfinder Start er den billigste af Deeper modellerne med en pris på under 1000kr (set til 800kr). Denne model er beregnet til ferskvand.

Fishfinder Start er beregnet til brug ved kast, ikke til montering på bad eller kajak (se Deeper Pro og Pro+). Modellen har single beam på 40 grader.

Kun til kast med stang, ikke til båd 

Deeper kan nemt sættes for enden af din fiskeline med den medfølgende “krog”. Da Deeper flyder ovenpå risikerer du ikke at miste dit dyre grej til en vandplante eller cykel. Kast ud og spol ind og se hvor fiskene er lige nu.

Deeper Fishfinder Pro og Pro+

Transportabel fishfinder og ekkolod til jolle og kajak
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Fiskegrej.dk 2.399,00 DKK 2.399,00 DKK Læs Mere

Her får du en fuldt funktionel sonar og fishfinder med Dual Beam funktionalitet (15 og 55 graders billeder), der kan bruges på dybder op til 40 meter.

Montering på båd eller kajak

Deeper kan let monteres på jolle, kajak eller flydering. Det kræver bare du køber den tilhørende “Flexy arm”, der skrues fast og herefter nedsænker Deeper i vandet, hvor den fungerer som en almindelig hækmonteret sonar og fishfinder. På videoen nedenunder kan du se en sammenligning af en almindelig hækmonteret fishfinder på båd og så Deeper.

Fordelen ved denne løsning er selvfølgelig at man altid kan have sin fishfinder med sig, uanset om det er egen båd, en vens båd eller en der lejes. Når fisketuren er overstået kan alt udstyr tages med hjem og man risikerer derfor ikke tyveri.

Længere rækkevidde

Den originale Deeper Sonar har længere rækkevide, op til 100 meter, end Deeper Start og giver mere detaljeret data, især om bundforhold. Pro modellen giver for eksempel et bedre billede af bundvegetation.

Indbygget GPS

Pro+ modellen har desuden indbygget GPS, hvilket betyder du kan mappe dine resultater til et søkort efterhånden som du får data ind. Appen “klistrer” selv de forskellige data sammen til et kort. På andre modeller, fx Start, kræver det

Deeper Fishfinder CHIRP+

Topmodel med CHIRP teknologi for ekstra dybde og detalje
Forhandler Pris Totalpris Læs mere
Fiskegrej.dk 2.399,00 DKK 2.399,00 DKK Læs Mere

Topmodellen fra Deeper bruger teknologien CHIRP, der giver meget bedre billeder, på meget dybere vand. Jeg skal ikke påstå at være ekspert på området, men CHIRP er kort fortalt en sonar der sender en puls med 3 frekvenser (lav, mellem, høj) i vandet, modsat traditionel sonar der kun bruger en frekvens. Dette giver altså meget bedre, og dybere, resultat.

Deeper Smart Sonar CHIRP+ kan derfor bruges på dybder helt ned til 100 meter og modsat i meget lavt vand på ned til 15cm. CHIRP har også flere muligheder for hvor bredt man vil søge, 7, 16 eller 47 grader. Man kan altså virkelig stille skarpt og få detaljer på de enkelte fisk under båden.

Oceankaj
Logo
itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB