Sådan laver du nemt og hurtigt hjemmelavet fiskefars

Hjemmelavet fiskefars kan du lave med næsten alle slags fisk. Her har Laust fra Fiskeopskrift.dk leveret en opskrift på hjemmelavet fiskefars. Du kan hakke fisken med en skarp kniv, du kan give den en tur i blenderen, eller du kan trække det hårde skyts frem i form af en kødhakker og køre fisken igennem hulskiven evt. sammen med løget. Du kan selvfølgelig også bede fiskehandleren om at hakke fisken, inden du slæber den hjem.

Fisken du bruger, skal naturligvis være fri for både skind og ben. Så tjek den grundigt for ben, og fjern skindet med en skarp kniv. 

Læg fisken med skindsiden nedad på dit skærebræt. Sæt kniven ved halen på fisken, og løsn skindet. Hold fast i det løsnede skind, og træk kniven mellem kød og skind fra hale til spids med skæret på kniven vendende en anelse skråt nedad.

Hjemmelavet fiskefars – opskrift

Når skind og ben er væk, er du klar til at gå i gang med at skære, blende eller hakke. Fisken jeg har brugt til frikadellerne på billedet, er kuller, men det kunne lige så godt have været torsk, mørksej, rødfisk eller en anden fisk eller en blanding.

4 personer

Ingredienser til hjemmelavet fiskefars

  • 1 løg (kan udelades)
  • 500 g fisk uden skind og ben
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 1 æg
  • Lidt frisk dild (kan udelades)
  • Lidt revet muskat
  • Salt og peber

Sådan laver du hjemmelavet fiskefars

  1. Pil løget.
  2. Hak løg og fisk fint. Hvis du bruger kødhakker, hakker du det bare sammen, og ellers hakker du det hver for sig.
  3. Kom den hakkede fisk i en skål, tilsæt salt (ca. 2 tsk.), og rør grundigt.
  4. Tilsæt æg, evt. lidt hakket/klippet dild samt evt. løg – hvis ikke det er hakket med i.
  5. Tilsæt fløde lidt ad gangen – det er ikke sikkert, det hele skal bruges – til du har en lind fars.
  6. Krydr med revet muskat og peber.
  7. Rør grundigt – gerne med en elpisker – til du har en ensartet fars.

Fiskefarsen kan bruges til fiskegratin med f.eks. dampede selleritern, gulerødder og porrer, en bechamel- eller hollandaisesauce og så et lag rasp og nogle klatter smør ovenpå. Giv den 40-45 minutter i en 200° C varm ovn. Eller du kan koge fiskeboller af den. Og så kan du selvfølgelig lave fiskefrikadeller.

Læs også: Ovne TEST og TILBUD 2020

Sådan steger du fiskefrikadeller

Det er ikke svært at stege fiskefrikadeller.

  1. Brun en god portion fedtstof på en stegepande.
  2. Form fiskefrikadeller med en ske, og steg dem i fedtstoffet i ca. 5 minutter på hver side.

Fiskefrikadellerne kan holdes varme i ovnen ved 75-80° C.

Til fiskefrikadellerne smager det godt med ovnbagte kartoffelbåde, agurkesalat, hollandaisesauce smagt til med citron eller blomkålsremoulade.

Blomkålsremoulade

Blomkålsremoulade er som navnet antyder blomkål i remoulade. Du koger en lage af 1 dl eddike, 1 dl vand, 1 tsk. gurkemeje og lidt salt, som du hælder over 1 blomkålshoved skåret i små blomkålsbuketter. Lader det trække i 10 minutters tid, mens du rører 2 spsk. mayonnaise, 5 spsk. cremefraiche, ½ tsk. gurkemeje, 2 spsk. hakket dild og 1 spsk. kapers sammen.

Lad blomkålen dryppe af, og vend den i ”remouladen”. Smag til med salt og peber.

Forberedelsestid: 15 minutter

Tilberedningstid: 0

Jeg er lystfisker i København og her på siden deler jeg mine bedste fisketip med dig. Især til Oceankaj og andre steder i Nordhavn.

VI VIL RIGTIG GERNE HØRE FRA DIG!

SKRIV EN KOMMENTAR

itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB
Oceankaj