Ferskvandsfiskeri i Københavnsområdet

Har du lyst til lidt afveksling fra saltvandsfiskeriet, byder Københavnsområdet på en række muligheder for ferskvandsfiskeri.

De indre søer i København er normalt lukket for fiskeri, men tager du lidt ud af byen, finder du en række gode muligheder, for at få stillet fisketrangen.

Der er flere af søerne, der byder på godt geddefiskeri, hvor du kan være heldig og dygtig, og fange rigtigt store gedder. Vær obs på at geddefiskeriet i de Københavnske søer er underlagt specialregler. Der må kun hjemtages gedder på mellem 60 og 80 cm.

Desuden er det kun i visse perioder, der må fiskes i søerne.

  • Damhussøen: 1. maj–28. februar.
  • Emdrup Sø: 1. maj–28. februar.
  • Vestvolden: 1. maj–28. februar.
  • Utterslev Mose: Vest for Hareskovvejen 1. juli–28. februar og øst for Hareskovvejen 1. maj–28. februar.
  • Søen mellem Sjællandsbroen og Slusen. Her må der fiskes hele året.

Put & Take fiskeri efter ørred

Sjælland byder på nogle af Danmarks bedste Put & Take søer, og her finder du gode muligheder for at fiske efter ørreder. Du kan få stillet fiskelysten, eller trænet nogle færdigheder til jagten efter havørred.

Bombardafiskeri og spinnefiskeri med blink fungerer både til Put & Take søernes ørreder og de vilde ørreder ved kyst og havn.

Se oversigt over Put & Take søer på Sjælland.

Stør og karper

Er du til medefiskeri og store fisk, finder du også flere søer, hvor du kan fiske efter de lidt større fisk. De rigtigt store, som du ikke fanger ved havnen. Her kan du få fisk på op til 60 kg på krogen.

Åfiskeri

Der er flere muligheder for fiskeri i åer i området. Fælles er dog at det typisk kræver medlemskab af en sportfiskerforening, eller at der kæbes dagkort til fiskevandet.

Kig på Københavns Sportsfisker Klub og Ishøj Sportsfiskerklubs hjemmesider. Her kan du let booke kort til eks. Tryggevælde å og Havelse å.

Du kan også få adgang til flere andre søer i området, som ellers er lukket for offentligt fiskeri.

Jeg er lystfisker i København og her på siden deler jeg mine bedste fisketip med dig. Især til Oceankaj og andre steder i Nordhavn.

VI VIL RIGTIG GERNE HØRE FRA DIG!

SKRIV EN KOMMENTAR

itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB
Oceankaj