Fangsnet Test – bedste fiskenet til kyst, mole m.m.

I denne guide vil jeg gennemgå forskellige typer af fangstnet, deres fordele og ulemper, og hvilke funktioner du skal være opmærksom på, når du vælger et net.

Jeg har også udvalgt et par favoritter. Ellers så tjek udvalget hos forhandlere som Lystfisk.dk, Fiskegrej.dk og Fluer.dk. Det finder du mange gode tilbud.

Bedste foldbare teleskop fangstnet

Berkley Urbn

 • 140-280 cm længde
 • 60 x 46 cm net
 • 40 cm dybde
Berkley Urbn
Forhandler Pris Læs mere
139,00 kr. Læs Mere

Teleskop fangsnet specielt udviklet til streetfishing og molefiskeren! Jeg har dette teleskopnet fra Berkley og er meget tilfreds med det.

Her i København, hvor jeg oftest fisker, kan være langt ned til vandet i havnen. Hvis man får en torsk på mere end et par kilo (og det sker) eller en havørred (det sker også), så dur det ikke at forsøge at trække fisken flere meter op. Hvorfor et robust teleskop fiskenet som dette er helt perfekt.

Sådan ser nettet ud i kompakt

..og sådan ser det ud i 3 meters længde

Berkley Urbn sælges i 2-dele. Et foldbart stort og dybt net og så en teleskop stang ved siden af, der kan fås helt op til 2,8 meter. Med det kan man nå helt ned til vandet uden at komme ud i farlige situationer.

Når nettet er foldet sammen fylder det ikke ret meget og kan fx bindes til cyklen eller lægges i bagegerummet. Selve nettet er gummibelagt så det ikke skader fisken mere end nødvendigt.

Helt klart anbefalet herfra. Det er ikke helt billigt, men har du råd er det her uundværligt udstyr til molefiskeren.

DAM Crosspower

 • 140-280 cm længde
 • 60 x 60 cm net
 • 50 cm dybde
DAM Crosspower
Forhandler Pris Læs mere
399,00 kr. Læs Mere

Her har vi et langt teleskop net mere, det her er 3,1 meter i fuld længde og det er længste jeg har fundet i testen.

Det er også et net der ser rigtig fornuftig ud. Mærker DAM er et lavprismærke, hvis produkter også nogen gange dukker op og ligner Ron Thompson, et andet lavprismærke, rigtig meget.

Men for prisen er det fint.

Det er et lidt større net end Berkley og en smule dybere, så dette er et godt net til dig der skal lande større fisk.

Rapala Karbon Net Fresh And Salt 70×60

 • 256cm længde
 • 70×60 cm net
 • 60 cm dybde
Rapala Karbon Net Fresh And Salt 70x60
Forhandler Pris Læs mere
699,00 kr. Læs Mere

Her har vi det største teleskopnet i testen, som jeg har taget med af den årsag. Her er netposen nemlig 70×60 cm og med en dybde 60 cm.

Her burde der altså være plads til at lande store fisk, karper, gedder, torsk, stør, you name it.

Længden er så “kun” 2,5 meter, hvilket måske skyldes noget med stabilitet i forhold til de større fisk man måske hiver op.

Bedste fangstnet i træ

SFG Luksus Kystnet Træ

 • 72 cm længde
 • 46 x 33 cm ramme
 • 55 cm dybde
SFG Luksus Kystnet Træ
Forhandler Pris Læs mere
449,00 kr. Læs Mere

Jeg har selv dette fangstnet i træ og selvom jeg ikke endnu har fået det brugt så meget, så kan jeg i hvert fald anbefale det for udseende og æstetik. Det er bare et flot fiskenet i en klassisk retro stil. Det vil helt sikkert se godt ud hængt op på væggen i garagen eller hvor du ellers opbevarer dit fiskegrej.

Selve fangsnettet er dog ikke mere retro end at det har en dyb netpose med net i gummi, så fisken skånes når den bliver fanget.

Det er ikke det største fangstnet, men til almindelig brug vil det passe godt.

DAM Exquisite

 • 93 cm længde
 • 75 cm dybde
Forhandler Pris Læs mere
499,00 kr. Læs Mere

Det her store fangstnet fra DAM er virkelig et klassisk og stilrent stykke grej. Det er lavet i træ med et stort, åbent gumminet. Nettet har en maskestørrelse på 15x8mm, hvilket er perfekt til de fleste typer fisk.

Jeg kan godt lide den simple udformning i et klassisk design. Bare et solidt stykke håndværk i træ og gummi. Nettet er 75cm dybt, så der er god plads til at fange en stor fisk.

En fed detalje er, at nettet er monteret, så krogene ikke så let sætter sig fast. Det gør det meget lettere at håndtere fisken, når den først er landet.

Bedste fangstnet til kysten

Gunki Dot

 • 48 x 39 cm
 • Magnet
Gunki Dot
Forhandler Pris Læs mere

Det her GUNKI D.O.T kystnet er virkelig noget, der fanger øjet. Det oser af kvalitet og holdbarhed. Det er dejligt at se, at håndtaget er lavet af kork – det giver det et unikt og autentisk udseende.

Størrelsen på 48 x 39 cm virker passende til fiskeri på kysten efter havørred. Nettet har en imponerende stærk magnet, hvilket betyder, at det skulle sidde godt fast på din vadejakke eller fisketaske.

Nettet er også gummibelagt, hvilket er et stort plus. Det er bedre for fiskene og gør det lettere at få dem ud igen.

Det ser ud til at være godt lavet og robust. Korkhåndtaget giver et godt greb og er komfortabelt at holde på, selv over længere perioder.

Fencl Kystnet King

 • 40×35 cm net
 • Magnet
Fencl Kystnet King
Forhandler Pris Læs mere
899,00 kr. Læs Mere
899,00 kr. Læs Mere

Det her kystnet fra Fencl ser ud til at være et virkelig lækkert net af høj kvalitet. Jeg kan godt lide at rammen er lavet i træ, det giver det et klassisk og autentisk look.

Størrelsen på 40 x 35 cm virker passende til ørredfiskeri på kysten. Nettet har en kraftig magnet på hele 6,2 kg, så det burde kunne sidde godt fat på vadejakken.

Nettet er monteret med et skånsomt gumminet, som er rart for fiskene og gør det lettere at få dem fri igen.

Det ser ud til at være lavet af gode materialer og virker robust. Træhåndtaget giver godt greb.

Lawson

 • 43×49 cm net
 • Flydende
Lawson
Forhandler Pris Læs mere
199,00 kr. Læs Mere
199,00 kr. Læs Mere

Det her flydende kystnet fra Lawson ser ud til at være et rigtig godt valg, hvis man leder efter et letvægtsnet til kystfiskeri. Jeg kan godt lide, at det er flydende, så man ikke skal slæbe rundt på et tungt net i metal. Og så er prisen meget venlig til under 200kr.

Nettet leveres i to størrelser, så man kan vælge om man har brug for det medium eller large. Størrelserne lyder passende til kystfiskeri og i åen osv.

Det fede er, at nettet har en knudeløs netpose. Det gør det meget nemmere at få fisken ud af nettet igen uden at kæmpe med en masse knuder.

Nettet ser robust ud, selvom det er let. Så det skulle kunne holde til at blive smidt rundt i en båd eller ved kysten.

Hvilken type fangstnet skal du vælge?

Teleskop fangstnet

Hvis du fisker fra moler eller i havnen er et teleskop fangstnet næsten uundværligt.

Jeg begyndte med at fiske i Københavns Havn, hvor der ofte er 2-3 meter ned til vandet.

Når man så har en havnetorsk på et par kilo, så er det altså ikke ligetil at hive sådan en krabat op i linen – og prøver du at gøre det i stangen, så knækker den altså. Jeg har endda ofte set folk vove sig ud i alle mulige livsfarlige krumspring for at komme ned til fisken.

Drop det! Og køb i stedet for et teleskop fangstnet, der er nemlig kommet flere gode på markedet.

Før i tiden var de fleste teleskopnet nogle lette og derfor skrøbelig størrelser, der nok mest var lavet til fiskeri sydpå i Europa, til mindre fisk eller til makrel og lignende.

Men her de sidste år er der kommet flere robuste og solide modeller, der er 1-2 meter lange (eller længere) og som sagtens kan tåle en torsk eller en havørred i 5kg+ klassen. Du kan se det jeg købte sidste gang ovenover.

Fangstnet i træ

Et fangstnet i træ er en rigtig klassiker, ørredfiskerens foretrukne. Her køber man et fangstnet, der er sat sammen af træ og derfor er, som det er, hverken mere eller mindre.

Disse fangstnet er især populære med vadefiskeren, der skal lande fisken og allerede står i vandet og derfor ikke skal strække sig så langt.

Træ har mange fordele, blandt andet er det holdbart og let. Fangsnet i metal og plastik er bare ikke lige holdbart, siger min erfaring mig.

Træ flyder også ovenpå, så hvis du taber det i vandet, vil det ikke synke til bunden. Igen, meget praktisk når du står i dine waders og kommer til at tabe det. Tænk at skulle stå en kold November morgen og forsøge at fiske noget op fra bunden af en iskold fjord?

Noget andet, og lige vigtigt, er det æstetiske i fangstnettet i træ. Det giver en anden oplevelse med et fangstnet i træ. Man har fornemmelsen af at være en del af naturen og af en klassisk tradition, hvor fangstnettet har set ud på samme måde i hundredvis af år. Den slags betyder noget for nogen, for eksempel mig.

Fangstnet til kysten

Den sidste type fangstnet er udviklet særligt til kysten, til fiskere der går i waders, med vadejakke, og skal have fangstnettet klar til fisken.

Det siger sig selv at det kan være en udfordring at stå med vand til livet og en fiskestang med en havørred på og så skulle bakse med et fangstnet.

I den situation skal man nemt kunne få fat på sit net, så det må ikke fylde for meget og det skal kunne hænge på ryggen af en, klar til at vippe ud. Desuden må det ikke synke til bunden, når man taber det, og det sker jo.

Tidligere har man netop af sidstnævnte grund brugt fangstnet i træ, der jo flyder ovenpå, men nu findes der også mange fine fangstnet i moderne lette materialer som aluminum, men som stadig flyder ovenpå, fx fordi de har et håndtag i kork.

Disse fangstnet har desuden typisk en bred diameter og en dyb pose, så

Andre overvejelser om at købe fangstnet og fiskenet

Vælg det rigtige materiale

Traditionelle nylon- eller trådnet kan være ret hårde og risikerer at skade fiskens slimlag og skæl. Gummi- og silikonenet er derimod mere elastiske og fleksible materialer, som former sig efter fisken uden at gøre skade. De er derfor mere skånsomme og fiskevenlige valg.

Find den rette størrelse

Størrelsen på nettet bør tilpasses efter den fiskeart og størrelse, du primært går efter. Et net med en maskestørrelse på 5-8 cm kan f.eks. være ideelt til gedder, aborrer og sandarter. Mens et net med 10-15 cm maskestørrelse er bedre egnet til større rovfisk eller laks.

Overvej nettets dybde

Et dybt net på 50 cm eller mere kan være nødvendigt, hvis du går efter større fisk eller arter som kæmper meget. Et lavt net på 25-30 cm kan være fint til mindre fiskearter, da det er lettere at håndtere.

Vælg det rigtige håndtag

Ved fiskeri fra land eller lav båd kan du have brug for et langt teleskop-håndtag på 2-3 meter, så du kan nå ud til fisken. Fra en højere båd eller mole er et kortere håndtag på 1-1,5 meter ofte tilstrækkeligt.

Sammenklappeligt net

Et sammenklappeligt net fylder mindre under transport og opbevaring. Praktisk hvis du skifter mellem mange fiskepladser. Teleskop-håndtag gør det også lettere at tage med i bilen eller taske.

Læs på andre sprog:

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll to Top