Bedste Pirkestang

Fang store torsk på revet eller masser af makrel om sommeren med en havstang. Med en pirkestang kan du fiske i Danmarks mange sund og hav, hvor de store fangster gemmer sig, uanset om det er den store torsk eller spanden fuld af makrel.

I dette blogindlæg får du vores anbefalinger til gode pirkestænger til ethvert budget.

Indholdsfortegnelse

ANNONCE

Populære Pirkesæt

Kom hurtigt i gang med havfiskeriet med et færdigt fiskesæt til havet. Du får fiskestang og fiskehjul, klar til at tage på kuttertur.
Shakespeare Boat Combo
Billigt pirkesæt

Kom billigt i gang med det sjove havfiskeri med dette sæt fra Shakespeare. Her får du både stang og fiskehjul i god kvalitet, klar til at sejle ud på vandet.

Stangen er 6’6 fod og hjulet er et klassisk havhjul, begge dele i Shakespeare Omni serien.

Penn Regiment II-Squall LW
Havsæt til de største fisk

Havsæt til dig der ikke vil gå ned på udstyr når de største torsk skal hives op af dybet på Det Gule Rev eller i Øresunds strømstærke vinterdybder.

Dette fiskesæt fra amerikanske Penn fås med stang op til 50lbs belastning, men også med mulighed for 20lbs og 30lbs, så alle former for fiskeri er dækket ind.

Kastesæt til sommerfiskeri og molefiskeri

Kastefiske sæt til dig der vil kunne fiske efter makrel, sommertorsk, sild og meget andet, fra båd og fra mole.

En kastestang er en stang til det lette bådfiskeri, på lavere dybder, efter torsk, makrel, sild og fladfisk, især om sommeren. Her er det endda langt mere effektivt end det tunge pirkegrej.

Bedste pirkestang

Vi er i gang med at teste de bedste pirkestænger. Indtil vi har resultaterne klar vil vi derfor anbefale dig at tjekke disse 3 populære forhandlere. 

Guide til køb af pirkestang

Sådan vælger du den rigtige pirkestang. Der er mange valgmuligheder og jargon at holde styr på. I dette afsnit kan du læse mere om hvad de belastningsgrad i lbs betyder og hvad du ellers skal være opmærksom på.

Længde

Da du ikke skal kaste med en pirkestang er længden af stangen ikke så vigtig. De fleste pirkestænger er derfor 6-7 fod og meget robuste.

En undtagelse er såkaldte “kastestænger”, der ikke skal forveksles med en almindelig spinnestang. Her er nemlig tale om robuste fiskestænger, der kan kaste med lette pirke og softbaits på 40-100 gram. De kan bruges fra molen eller på båden på det lave vand.

Belastningsgrad

En normal spinnestang opgøres normalt med en “kastevægt”, der er den vægt på blink, som stangen er beregnet til.

En pirkestang er ikke lavet til at kaste med, så derfor bruger man i stedet “belastningsgrad” i pund (lbs), til at klassificere stangen.

En højere belastningsgrad kan tåle tungere pirke og tungere fisk, men gør også stangen mere stiv og mindre følsom. Derfor skal du vælge den rigtige belastningsvægt i forhold til det fiskeri du skal afsted på.

Ifølge webshoppen Lystfisk.dk, kan du for eksempel vælge:

  • 8-20lbs hvis du fisker i Lillebælt eller på lavt vand i Øresund, hvor du skal fiske med pirke under 200gram.
  • 20-30lbs er det foretrukne valg til det meste fiskeri på Øresund eller Det Gule Rev. De kan tåle tungere pirke, men giver stadig en god fight med fisken.
  • 30-50lbs er til dig der skal fiske på dybt vand med kraftig strøm og der derfor skal bruges tunge pirke på op til 500 gram. Det kan være bulefiskeri på Øresund eller Det Gule Rev om vinteren.

Der er altså ingen grund til at købe en stang med en tung belastningsgrad, hvis ikke du har tænkt dig at fiske det tunge fiskeri om vinter og i de kolde måneder. Her vil stærke stang være alt for stiv til lettere fiskeri og fighten med fisken vil ikke være sjov.

Køb stang efter det du skal bruge den til mest. Husk på at du oftest kan låne en fiskestang på kutteren, så hvis du beslutter dig for en enkelt fisketur efter Nytårstorsken, så behøver du altså næppe en stang til det alene.

Derimod kan du få meget glæde af en lettere pirkestang eller måske kastestang, der kan bruges året rundt og til mange typer fiskeri.

Pirkestang eller kastestang?

Da du ikke skal kaste med en pirkestang er længden af stangen ikke så vigtig. De fleste pirkestænger er derfor 6-7 fod og meget robuste.

En undtagelse er såkaldte “kastestænger”, der ikke skal forveksles med en almindelig spinnestang. Her er nemlig tale om robuste fiskestænger, der kan kaste med lette pirke og softbaits på 40-100 gram. De kan bruges fra molen eller på båden på det lave vand.

Skriv en kommentar