3 velsmagende fisk du kan fange i Københavns Havn

Mackerel on ice for sale at a fish market.

Jeg får nogen gange spørgsmål fra læsere om hvilke fisk man kan spise fra Københavns Havn og svaret på det er – de fleste, men kommunen anbefaler at man ikke spiser fisk der lever på bunden permanent såsom fladfisk og aborre. 

Men hvilke fisk fra havnen er egentlig dem jeg bedst kan lide?

Svaret er skrubbe, torsk og makrel.

Skrubben er den mest almindelig fladfisk på lavere vand og kan fanges overalt i havnen, men du bør kun spise den hvis du fanger den på Oceankaj eller et sted udenfor den gamle industrihavn. 

Havnen var nemlig forurenet med kviksølv og i stedet for at fjerne det, lagde man sand ovenpå, så fladfiskene i inderhavnen og de fleste andre steder er ikke anbefalet at spise. På Oceankaj er de dog helt fine at spise.

Fladfisk smager super godt, men kan være lidt svære at rense og tilberede hvis ikke du er vant til det. Men når du har trukket skindet af er den ret nem at koge, godt med smør og så på panden. Mmmm, lækkert.

Torsken er havnens bedste spisefisk året rundt. Den er der i store mængder (husk regler) og den får nemt en fin størrelse på et par kg. Så der er både til fiskefars og fileter i sådan en havnetorsk!

Torsk kan tilberedes på en masse måder, jeg foretrækker nok selv fiskefrikadeller men en filet smager også godt. Giv gerne torsken 1 døgn i fryseren først.

Makrel er en anden af mine yndlingsfisk, men er her desværre kun et par måneder af året i sensommeren. Men så gælder det om at komme afsted og få fisket.

Røget makrel er en kæmpe klassiker selvfølgelig og stegt makrel er også godt, men vidst du at man også kan koge makrel? Server med kartofler og agurkesalt.

Makrellen er så også min absolutte favorit at fange fordi den kæmper så godt. De bliver ikke kaldt mini-tun uden grund.

Det var mine top 3 fisk at spise fra havnen. 
Dette blogindlæg er skrevet i samarbejde med Nymaaltidskasse.dk som har gode priser på madkasser levering.

Erik - Oceankaj.dk

Erik - Oceankaj.dk

Jeg er lystfisker i København og her på siden deler jeg mine bedste fisketip med dig. Især til Oceankaj og andre steder i Nordhavn.

We will be happy to hear your thoughts

Leave a reply

Oceankaj
Logo
itemscope itemtype=”http://schema.org/Organization”> FB